Nieuws

Finalisten NK Poetry Slam bekend

Utrecht 3 december 2012 De finalisten van het NK Poetry Slam zijn bekend. Op 3 december vonden twee halve finales plaats in Utrecht. Zestien dichters gingen de strijd aan op twee locaties in Utrecht: ACU en De Bastaard. De acht dichters die doorgaan naar de finale zijn: Jee Kast, Josse Kok, Arnoud Rigter, Laura van der Haar, Coen Cornelis, Jan Ketelaar, Daniël Vis, Frederike Kossmann. Zij wisten de jury en het publiek voor zich te winnen met hun sterke teksten en dito performance.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 6 december 2012

L'Chaim treedt op op NK Poetry Slam

De frisse Balkanmixband L’Chaim zorgt met haar aanstekelijke muziek voor de feestsfeer op het NK Poetry Slam. De groep is in 2006 begonnen en bestaat uit acht musici uit Nederland, Spanje en Italië.
Met hun achtergronden in de klezmer, Balkan, pop, jazz, Iraanse en Spaanse muziek maken ze een verfrissende en dansbare mix. Het nieuwe album 'Gipsy Trouble' laat de diversiteit van de band goed zien.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 oktober 2012

Nieuwe Stagiaire!

Beste dichters en poëzieliefhebbers, mijn naam is Lisa. Ik ben 21 jaar en ik studeer Taal- en Cultuurstudies met de hoofdrichting Moderne Letterkunde. Vanaf september 2012 tot en met januari 2013 loop ik stage bij het Poëziecircus en SLAU. Ik ben dol op literatuur en met name op poëzie. Ik ben van mening dat een gedicht in voordracht pas echt tot zijn recht komt. De poetry slam is hiervan een prachtig voorbeeld. Bovendien voegt het wedstrijdelement een beetje extra spanning toe.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 september 2012

Het Poëziecircus gaat naar Lowlands

Ook dit jaar vind je het Poëziecircus weer op Lowlands. We staan er met twee hoogst literaire shows: In bad met een dichter & De Literaire RELI-show. 


Geplaatst door Redactie iPoetry op 13 augustus 2012

Rutger Kopland overleden

Op 11 juli overleed Rutger Kopland. Hiermee overleed de eerste gekozen Dichter des Vaderlands een week na de eerste benoemde Dichter des Vaderlands.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 augustus 2012

Gerrit Komrij overleden

Op 5 juli is Gerrit Komrij overleden. Het Poëziecircus condoleert Charles, zijn familie, vrienden en Nederland met het verlies van een fantastische dichter, een geniale man en een bijzonder, uniek mens.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 6 juli 2012

iPoetry Live: Rock that poet!

Met o.a. Ivo Victoria, Mark Boog, E.J. Harmens & Rick de Leeuw

Geplaatst door Redactie iPoetry op 21 mei 2012

God in de Gamma en een teddybeer

Het moment was daar. Woensdag 2 mei: de U-slam voorronde 7, een wederom spannende battle tussen acht dichters die allemaal op jacht waren naar die felbegeerde plek in de jaarfinale. Maar waarom is het nou eigenlijk leuk om naar de U-slam te komen? Niet alleen om mee te doen, maar ook om te komen kijken en je met een biertje in de hand weg te laten zakken in een wervelstorm van voordrachten. Om dat uit te vinden ging onze verslaggeefster op pad om te zien wat Utrecht ons allemaal aan poëzie te bieden heeft.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 9 mei 2012

Free Liu Xiaobo

In het kader van '20 maart - dag van de politieke leugen' wordt wereldwijd het gedicht "Wacht op mij met stof" voorgedragen. Een gedicht van de Chinese schrijver/dissident Liu Xiaobo, die al sinds 2009 gevangen zit. Alexis de Roode vertaalde dit gedicht in het Nederlands. Ook Het Poëziecircus en Boekhandel van Pampus in Amsterdam deden mee aan deze World Wide Reading, met 11 dichters. F. Starik, Hagar Peeters, Vrouwkje Tuinman, Bernard Wesseling, Krijn Peter Hesselink, Sieger Baljon, Sander Meij, Pim te Bokkel, Corine Elemans, Daan Doesborgh en Martijn den Bakker lazen naast Xiaobo's gedicht ook eigen werk. Grafisch Werkcentrum Amsterdam drukte het bijbehorende posterboekje. Kijk hier voor de film.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 21 maart 2012

Voor zomersnoeten en lentekrabbelaars

Robben transformeert winter tot zomer met bakjes geur en fladderbuiken

Gedichten waar je navel van gaat dansen terwijl je vingertoppen het zonlicht achterna gaan. Dat is wat de bundel ‘De nacht krekelt’ van Jaap Robben met je doet. Een lief boekje, wat juist nu – nu de eerste zomersproeten door het behang van winterse bleekheid breken – heel erg aan te raden is. Gewoon om de kou weg te jagen en de buikkriebels aan te sporen. Om niet te vergeten dat we nog jong zijn, onder het asfalt het strand begint en er achter elke deur een nieuwe wereld ligt.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 16 maart 2012