Nieuws

Amanda Malinka wint Paspoortslam & meer spectaculair slamnieuws!

De PaspoortSlam die op zondag 3 juli is gehouden in Hilvarenbeek, is gewonnen door Amanda Malinka. Begin dit jaar won zij ook een voorronde van de Kargadoorslam in Utrecht.

Op 25 juni is de jaarfinale van Festina Lente, Neerlands grootste poetry slam, gewonnen door Kira Wuck. Kira kreeg zowel de juryprijs als de publieksprijs!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 juli 2011

Voorgedragen op iPoetry Live: 'Aandachttrekkers' door Kasper C. Jansen

Aandachttrekkers zondag 19 juni 2011

Geplaatst door Redactie iPoetry op 24 juni 2011

Daan Doesborgh doet verslag vanaf het WK Slam in Parijs

Net aangekomen in Parijs. Ik zit nu aan tafel de autist met de laptop uit te hangen in het gezelschap van de vertegenwoordigers van Brazilië, Denemarken en Engeland. De deelnemers die vanavond al aan de bak moeten zijn al behoorlijk zenuwachtig, met name Matthias uit Denemarken, want hij zit in een poule met twee Franstalige performers. Het kan dus altijd erger.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 31 mei 2011

iPoetry Live op City2Cities: Een weergaloze avond / an unequalled evening / en makalös kväll

Onder het doek van de Spiegeltent wordt de speciale City2Cities-editie van iPoetry Live een waar poëziecircus. Een paspop krijgt nog snel een jurk aan in de kleuren van Nederland, Schotland en Zweden en achter het huiskamertoneel prijken trots de piepschuimen letters die de festivalnaam City2Cities vormen. Alleen de piepschuimen puntjes op de ‘i’ missen, maar dit blijkt ook bij dit evenement van City2Cities geheel onterecht! De band Phinx verwelkomt het publiek met vrolijk pingelende melodietjes en rasechte spreekstalmeester Alexis de Roode kondigt de acts aan:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 26 april 2011

Ellen Deckwitz en andere slamwinnaars!

Ellen Deckwitz, Nederlands Kampioen Poetry Slam 2009, heeft gisteren haar debuutbundel gepresenteerd: De steen vreest mij. De dichtbundel verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar en kost slechts 14,95. Een onverbiddellijke bestseller.Op de bundelpresentatie gaf ze samen met Daan Doesborgh, winnaar van het NK 2010, een prachtige duoperformance in het Engels weg, waarbij ze getweeën een robotdans in poëzie brachten.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 11 april 2011

City2Cities openingsweekend zonnig en vol literatuur!

Het afgelopen weekend is het City2Cities festival officieel van start gegaan en trok circa tweeduizend bezoekers bij verschillende voorstellingen in de spiegeltent en de straat van literatuur. Komende woensdag en donderdag zullen Slok op Utrecht en iPoetry in het teken van het festival staan, met Zweedse, Schotse en Utrechtse dichters en Stockholmse actualiteiten!

Geplaatst door Redactie iPoetry op 10 april 2011

Anthony Joseph ¶ The Spasm Band: Poëzie met noten

Anthony Joseph & The Spasm Band + afterparty met DJ Brownie (Supernatural)
Weergaloze freefunk en spoken word


De in Trinidad geboren dichter/zanger Anthony Joseph wordt beschouwd als een van Engelands meest verrassende stemmen. Hij is de auteur van verschillen poezie-uitgaven en geeft literatuurles aan de Universiteit van Londen. Zijn teksten hebben diepgang, zijn poetisch, en getuigen van grote sociale betrokkenheid. Met zijn groep The Spasm Band, een superstrak freefunk-orkest, brengt hij funk poetry: een fusie van spoken word, voodoofunk, spirituele soul en free jazz à la John Coltrane met vleugjes Caribische calypso en soca. Het knettert, jankt en dampt zonder ooit bozig te worden. Is dit wereldmuziek? Who cares!? Deze band loopt over van het spelplezier. Hun muziek is diep, vrij, en swingt als een tierelier.
:
Luister op Spotify: Anthony Joseph & The Spasm Band – Bird Head Son
Vrijdag 18 maart 2011 | 21:00 | afterparty 22:30
€ 17 | kortingspas € 14,50 | RASA-pas of U-pas € 10

Meer informatie: www.rasa.nl
RASA Pauwstraat 13a Utrecht

Geplaatst door Redactie iPoetry op 11 maart 2011

Poetry Slam Rotterdam: een reportage

In Rotterdam wordt stevig geslamd. Peter M. van der Linden, 2e plaats NK 2009, maakte een fraaie reportage van de 2e maandeditie in Rotterdam. Meer info over de Rotterdamse slam vind je hier. Check het filmpje:

Geplaatst door Redactie iPoetry op 1 maart 2011

Poolse godfather van de slam in Nederland!

Ook in Polen wordt tegenwoordig geslamd. Een nationaal kampioenschap is er nog niet, maar er zijn al meerdere slams. Daar is één drijvende kracht verantwoordelijk voor: Bohdan Piasecki. Inmiddels woont Piasecki in Londen, waar hij studeert, en komende week bezoekt hij Nederland.Deze slammer, organisator en vertaler treedt aanstaande woensdag 26 januari op bij het Turing Victim Fundraising Event in café De Zaak in Utrecht. Kom het checken! Piasecki slamt in het Engels.

Geplaatst door Alexis de Roode op 24 januari 2011

Zinderend verslag van NK Poetry Slam 2010

Op SAP Site schreef Hanna Vlaming een zinderend en compleet verslag van het NK Poetry Slam. Met onder andere een prachtige beschrijving van de finalebattle: "De tijd tikt door en de poëzie wordt rauwer, strijdlustiger en energierijker."

Geplaatst door Alexis de Roode op 19 december 2010