Nieuws

AD/Amersfoort over het NK Poetry Slam

In het AD/Amersfoort stond vandaag een interview met dichter Peter Knipmeijer over het NK Poetry Slam, afgelopen vrijdag 10 december in Utrecht. Peter zegt o.a: "Als een slamfinale niet eindigt in een rel, is het geen echte finale geweest."

Geplaatst door Alexis de Roode op 15 december 2010

Rotterdam slamt door!

In januari 2011 gaat Poetryslam Rotterdam weer van start. Slamkampioen Jeroen Naaktgeboren en host Menno Smit slaan de handen ineen. Elke laatste zondag van de maand, van januari tot en met april, wordt er in Rotterdam weer met woorden gestreden. Elke editie zullen 3 ervaren slammers worden uitgenodigd, maar er is ook een open podium voor nieuw talent. De beste nieuwkomers stromen door naar de finale. Zie ook hier en hier: www.poetrypromotion.nl.

Geplaatst door Alexis de Roode op 15 december 2010

NK 2010: verslag van Sven Ariaans

Sven Ariaans, drijvende kracht achter de Festina Lente Poëzieslag en winnaar van het NK Poetry Slam in 2004, heeft een uitgebreid verslag geschreven van het NK Poetry Slam 2010. Lees het hier, op zijn blog Pluk de Nacht:

http://plukdenacht.web-log.nl/plukdenacht/2010/12/nk-poetryslam-2010.html

Geplaatst door Alexis de Roode op 13 december 2010

PERSBERICHT: Twee winnaars NK Poetry Slam 2010

UTRECHT, 10-12-2010 - Daan Doesborgh én Martijn Teerlinck hebben vrijdagavond 10 december het NK Poetry Slam 2010 gewonnen. In Utrecht streden negen dichters om de landstitel. Voor het eerst in de geschiedenis van het NK Poetry Slam zijn er twee winnaars.

Winnaars NK Poetry Slam
NK Slampions Martijn Teerlinck (l) en Daan Doesborgh (r) (Foto: Alexander van der Linden)

Geplaatst door Michael Stoker op 11 december 2010

Finalisten NK Poetry Slam 2010 bekend

Gisteravond hebben negen dichters zich gekwalificeerd voor deelname aan het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam, aanstaande vrijdag in Tivoli. Vierentwintig dichters uit het hele land kwamen uit in drie gelijktijdig gehouden halve finales in de Utrechtse binnenstad. Eén van hen krijgt vrijdag de eretitel Slampion 2010, 1.000 euro en de wisseltrofee De Gouden Vink, vernoemd naar dichter Simon Vinkenoog.

Geplaatst door Michael Stoker op 7 december 2010

Vanavond NK Poetry Slam Halve Finale!

Vanavond is het eindelijk zover. Om 20 uur barst in U Rock Café, De Kargadoor en café De Bastaard het jaarlijkse hoogtepunt van het slamjaar los.De allerlaatste kandidaten van de Halve Finale zijn nu ook bekend!

Geplaatst door Alexis de Roode op 6 december 2010

www.nkpoetry.nl vernieuwd

De oude website van het NK Poetry Slam, www.nkpoetryslam.nl is vernieuwd en maakt nu onderdeel uit van iPoetry. Alle actuele informatie over het NK Poetry Slam 2010 is hier te vinden.

Geplaatst door Alexis de Roode op 22 november 2010

iPoetry Live

Sommige literaire avonden zijn zo vol indrukken dat als ze onwerkelijk lijken als op ze terug kijkt.Zo ook de iPoetry Live voorstelling van 18 november die in het kader van het Lorcafestival plaatsvond.

Geplaatst door Michael Stoker op 18 november 2010

NK Slam: programmering rond!

De programmering van de NK Poetry Slam finale is rond. DJ Daniël Zuur zorgt voor de beats 'n grooves, en de Utrechtse indie/folk rock band Paper Tiger neemt het muzikale intermezzo voor z'n rekening. De juryleden zijn: dichter Esther Jansma, NRC-recensent Ron Rijghard en programmamaker Arie Boomsma.

Geplaatst door Alexis de Roode op 17 november 2010

Koop je kaarten voor het NK Poetry Slam 2010!

De kaartverkoop voor het NK Poetry Slam 2010 is geopend.

Je kunt kaarten voor de finale op 10 december hier bestellen.

De voorrondes op maandag 6 december zullen (waarschijnlijk) gratis toegankelijk zijn!

 

Geplaatst door Alexis de Roode op 12 november 2010