Nieuws

Slamtips van de AKF Poetryslam Workshop

Op zondag 31 oktober gaf Evert de Vries van het Amsterdams Kleinkunstfestival een zeer inspirerende workshop aan 15 slampoets. Hieronder vind je een aantal tips waarmee je je eigen slamperformance kunt verbeteren.

Geplaatst door Alexis de Roode op 4 november 2010

Juryverslag U-slam 06-10-2010: Dat smaakt naar meer!Een sterke start van het nieuwe seizoen, klonk het van alle kanten. En da’s waar, het waren bepaald geen klungelaars die meededen aan deze eerste editie van de U-slam. “Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de winnaar zijn”. En degene die met 50 euro, de eer en het vooruitzicht van de jaarfinale op 1 juni 2011 naar huis gaat, is Josse Kok.
Hieronder een verslag van de woorden die ik uit de mond van de driekoppige jury Alexis de Roode, Roland Fagel en gastjurylid Chrétien Breukers mocht opvangen.

Geplaatst door Michael Stoker op 7 oktober 2010

Verslag van een bezoek aan iPoetry Live

Studente Nederlands Iris de Graaf bezocht een voorstelling van iPoetryLive en schreef het volgende verslag. We worden er verlegen van. Dank je wel Iris!

Geplaatst door Michael Stoker op 2 oktober 2010

Gratis Poetry Slam Workshop

Op zondag 31 oktober organiseert Het Poëziecircus in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival en Openbare Bibliotheek Utrecht een gratis Poetry Slam Workshop.Deze workshop Poetry Slam is toegankelijk voor iedereen die wil werken aan zijn voordracht op het podium. het uitgangspunt is de voordracht van eigen geschreven gedichten, die geschikt zijn voor de voordracht.

Geplaatst door Michael Stoker op 2 oktober 2010

Picturez!

Bekijk de foto's van de vijfde iPoetry Live in theater Moira, met o.a. Marcel Möring, Nachoem Wijnberg, Thijs de Boer en Habiba.

Geplaatst door Michael Stoker op 24 september 2010

Donderdag 23 september: nieuwe iPoetry met Möring en Wijnberg

Dichters, muzikanten en columnisten in de nachtclubsetting van theater Moira. Deze maand met de dichters Nachoem Wijnberg en Marcel Möring, schrijver en columnist van de maand is Thijs de Boer. Natuurlijk is ook huisband Phinx weer van de partij! Meer info en kaarten reserveren: klik hier!

Geplaatst door Michael Stoker op 16 september 2010

Stem op "Slok op Utrecht"!

"Slok op Utrecht" is de leukste én kleinste nieuws-, actualiteiten- en dichtersshow van Utrecht en nu te zien in een filmpje voor een wedstrijd van de Rabobank! We zouden het heel fijn vinden als je op ons stemt.

Geplaatst door Steffie op 2 september 2010

Schrijf een ode aan Lorca en win een reis naar Andalusië!

Geplaatst door Michael Stoker op 9 augustus 2010

CD-Presentatie PHINX

Phinx, de vaste huisband van iPoetry Live, presenteert vanavond zijn debuutalbum "Good Times, Ragtimes" in Ekko (20.45 u.). De eerste recencies zijn lovend: "Opvallend is de speelsheid op het album. De combinatie van de piano als begeleiding tot pianosolo’s, van jazz tot een mix van ragtime en soul. Van ingetogen tot vrolijk. Van fantasierijk tot realistisch. Geen enkel nummer is saai, elke keer klinkt het nieuw en wordt je door het geluid verrast. Beijer bewijst zijn creativiteit en je hoort duidelijk de ervaringen van het jarenlang rondtrekken van podium naar podium." (http://3voor12.vpro.nl/artikelen/artikel/43644216).

Phinx heeft ook heel veel gedichten van slamwinnaars op muziek gezet. Deze gezongen gedichten, van onder meer Arnoud Rigter, Tom Zinger en Alexis de Roode kun je horen bij iPoetry Live.

Geplaatst door Michael Stoker op 25 juni 2010

José Saramago (1922-2010)

Nobelprijswinnaar José Saramago, bekend van romans als Stad der Blinden, Memoriaal van het klooster en Het stenen vlot is dood. Hij is minder bekend als dichter, maar hij publiceerde ook drie dichtbundels.

Geplaatst door Michael Stoker op 19 juni 2010