Nieuws

Dubbelpresentatie Breukers & Kosters

In de kleine, gemoedelijke coctailbar rechtsachterin de Winkel van Sinkel te Utrecht, waar het geluid van de volledig acoustische loftuitingen en de voordrachten tot vrijwel achterin het afgeladen zaaltje te verstaan was, vond de presentatie plaats van zowel een nieuwe bundel van Chrétien Breukers als van Onno Kosters. Beide dichters komen met nieuw werk, dat is uitgegeven door Uitgeverij De Weideblik: Breukers presenteerde Het is niet anders, een bundel die de condition humaine tot thema heeft en Kosters met Anatomie van het slik waarvan de gedichten intense weergaven zijn van een grote liefde. Naast eigen voordrachten, droegen ook bevriende dichters uit dat werk voor; onder hen de Utrechtse stadsdichter Ingmar Heytze. Hierbij een gedicht uit de nieuwe bundel van Kosters.
Door: Merijn Schipper

Geplaatst door Michael Stoker op 24 januari 2010

De lancering van iPoetry (én een macbook)

En ja! iPoetry.nl is officieel gelanceerd! Niet alleen dat, maar ook deed Murphy's law weer eens van zich gelden, maar daarover later meer. Laat eerst het volgende voor uw ogen materialiseren: Phinx, de huisband van iPoetry Live, verzorgde de aanstekelijke tunes die de verschillende programma-onderdelen aan elkaar bond en verzong verschillende gedichten op een zeer pakkende manier. Presentator Alexis de Roode, doorgewinterd podiumdier en dichter bovendien, praatte de avond aan elkaar. Het licht was gedempt, de zaal was gevuld en het publiek was in volle afwachting van onder meer Ellen Deckwitz, Andy Fierens en Herman Pleij...
Door: Merijn Schipper

Geplaatst door Michael Stoker op 23 januari 2010

iPoetry archief online

Vanaf 22 januari is iPoetry.nl online: een nieuw archief van audio- en video-opnames van poëzieoptredens. De website www.iPoetry.nl zal op termijn ca. 3.000 gedichten bevatten van meer dan 500 dichters. Ook zullen er beschouwingen over poëzie en voordrachtskunst, een agenda van poëzie-evenementen en een portal voor alle Nederlandse poetry slams op de site te vinden zijn. De website wordt op 21 januari in Utrecht gepresenteerd, met uiteraard optredens van dichters en een lezing van hoogleraar Herman Pleij over de voordrachtscultuur in de middeleeuwen.

Geplaatst door Michael Stoker op 17 januari 2010