Nieuws

Halve finalisten NK Poetry Slam bekend

Arnoud Rigter, Bardthesque Jaques, Daniël Vis, Erwin Mulder, Gijs ter Haar, Josse Kok, Lotte Dodion, Maaike Haneveld, Martin M Aart de Jong, Niels Terhalle, Pom Wolff, Sannemaj Betten, Tomas de Paauw en Von Solo zijn de regionale slamkampioenen die het tegen elkaar opnemen in de halve finale op 15 januari. Wie treedt in de voetsporen van de laatste Slampion Laura van der Haar?

Zie hier voor meer informatie over alle kandidaten.

De winnaar van de finale op 1 februari gaat naar huis met de titel Slampion 2014, 1000 euro en de wisseltrofee De Gouden Vink, vernoemd naar dichter en inspirator van vele poetry slammers, Simon Vinkenoog.

Het succes van Slampions
Het NK Poetry Slam is de enige landelijke poëziewedstrijd waarin de tekst en de voordracht van de kandidaten even zwaar meewegen in de beoordeling. Traditioneel brengt het evenement dan ook nieuw dichttalent voort dat zowel met ‘papieren poëzie’ in dichtbundels als op de diverse literaire podia hoge ogen gooit.

Zo won Ellen Deckwitz (Slampion 2009) met haar bundel De steen vreest mij de C. Buddingh’-prijs 2012 en ook het debuut Finse meisjes van Kira Wuck (Slampion 2011) werd lovend ont­vangen. Mei 2014 verschijnt bij Uitgeverij Podium de debuutbundel Bodemdrang van Slampion 2012 Laura van der Haar (op de foto). Vrijwel alle winnaars van het NK Poetry Slam waren de afgelopen jaren te zien op festivals als Lowlands, Crossing Border, City2Cities, Geen Daden Maar Woorden en De Nacht van de Poëzie.

Geplaatst door Redactie iPoetry op 4 december 2013