Nieuws

Tjitske Jansen in het wild

Sinds Tjitske Jansen in 2001 furore maakte in de wereld van het poetry-slammen, is ze niet meer uit het Nederlands literair klimaat weg te denken. Deze winter verschijnt de bundel Voor altijd voor het laatst. Vrijdag 11 juli leest ze vast voor uit haar nieuwe werk in KuuB, waar nu tevens de expositie Wildernis te zien is.

Tjitske Jansen droeg haar gedichten voor van Terschelling tot Kaapstad en op festivals als Lowlands, Saint Amour en de Nacht van de Poëzie. Van haar eerste bundel Het moest maar eens gaan sneeuwen (2003) zijn nu al meer dan 15.000 exemplaren verkocht. Haar tweede bundel Koerikoeloem (2007) werd bekroond met de Anna Bijns Prijs in 2009.

Wildernis
In deze expositie reageren drie schilders/tekenaars, Anne van As, Geer van der Klugt, Rob Regeer en de installatiebouwer, objectenmaker, beeldhouwer – wat is hij? – Pim Palsgraaf, elk op hun eigen wijze op de vraag waar natuur, dier en mens in de evolutie gebleven zijn. Ze begeven zich in de wildernis. Dat oneindige gebied waar verhalen vandaan komen, over de boze wolf bijvoorbeeld. Die ruimte waar natuur en cultuur met elkaar verweven zijn en de schrik je om het hart kan slaan.

De kunstenaars zijn deze middag voor zover mogelijk aanwezig en er wordt een korte rondleiding door de expositie verzorgd.

Tjitske Jansen in het wild
11 juli 2014 | 17:00 uur
Entree: 15,- (incl. koffie/thee en hapjes)
Klik hier om te reserveren

Foto: Jan Pit

Geplaatst door Het Literatuurhuis op 4 juli 2014