Merijn Schipper

1980

Merijn Schipper (Rome, 1980) is boekverkoper, recensent en dichter. Hij debuteerde in 2012 n eigen beheer met de bundel 'Hond in zeven levensfasen'.

Merijn Schipper werd geboren in Rome en reisde met zijn ouders de hele wereld rond, voor hij in Wageningen zijn middelbare schooltijd doorbracht. In Utrecht studeerde hij Humanistiek en Literatuurwetenschap. Na zijn studie bleef hij in de Domstad wonen, waar hij zich zeer intensief, en op allerlei gebieden, inzet voor de letteren. In 2003 sloot hij zich aan bij Dichtgroep Tegenzin, een roedel jonge honden, die elkaars gedichten onder de loep namen, optraden en podia organiseerden. Daarna sloot hij zich aan bij Het Poëziecircus, inmiddels opgegaan in het Literatuurhuis, waar hij werkzaam is in het Literatuurhuis-Lab. Ook werkt hij in een boekwinkel, is hij schrijfdocent en freelance redacteur. Voor 8WEEKLY en Awater recenseert hij poëzie. Ook is hij actief als redacteur bij 'De boekenkrant'.

Hij trad op bij verschillende festivals, waaronder Dichters in de Prinsentuin, Onbederf'lijk Vers, Manuscripta, Madness en Lowlands. Van 2008-2010 maakte hij deel uit van het ensemble 'HiernaGekwetter'.

In 2012 gaf hij in eigen beheer zijn eerste dichtbundel uit: 'Hond in zeven levensfasen'.

 

'Apporteer de hond' uit: 'Hond in zeven levensfasen'

We zijn al een poos onderweg

als je het bos inschiet.

Ik zoek en roep:

 

Apporteer de hond, hond!

Vergeefs, je komt wanneer je komt.

 

Geen van de varens beweegt

stil als de opstaande stekels

van een bodembrede egel.

 

Het is herfst

en de middag legt zijn kop

op het blad.

Laatst gewijzigd op 20 februari 2014 door Gina van den Berg

Opnames

Zoo

Bibliografie

Drie keer drie gedichten en ander vers (eigen beheer (in oplage van 1), 2009)
Hond, in zeven levensfasen (bibliofiele uitgave in eigen beheer, (77 ex.), 2012)

Links