Ellen Deckwitz

1982

Ellen Deckwitz heeft aan erkenning geen gebrek. Ze won bijna alle poetry slams waar ze haar gezicht liet zien en sleepte ze ook de Meander Dichtersprijs 2009 in de wacht. Daarnaast won ze het NK Poetryslam 2009. In 2011 debuteerde ze met de bundel 'De steen vreest mij'. 
Hiervoor won ze de C. Buddingh'-prijs 2012.

Ellen Deckwitz heeft aan erkenning geen gebrek. Ze won bijna alle poetry slams waar ze haar gezicht liet zien en sleepte ze ook de Meander Dichtersprijs 2009 en de C. Buddingh'-prijs 2012 in de wacht. Daarnaast won ze het NK Poetryslam 2009. In 2011 debuteerde ze met de bundel 'De steen vreest mij'. 
Ellen Deckwitz woont in Utrecht, waar ze toetrad tot het fameuze Dichtersgilde. Als Deckwitz niet optreedt, buigt ze zich over de boeken. Ze is bijna afgestudeerd in de literatuur- en cultuurwetenschap. Ze specialiseert zich daarbij in receptieonderzoek, actuele Amerikaanse letterkunde en continentale filosofie vanaf de 20e eeuw. Sporen van haar studie zijn ook in haar gedichten terug te vinden. Haar poëzie kenmerkt zich door de helderheid en haar ironische blik op de wereld. Deckwitz laat zich graag beïnvloeden door de zwarte kant van het leven. Met haar uitgesproken voordracht staat Deckwitz garant voor een podiumperformance die je niet gauw vergeet.

Deckwitz presenteert samen met Daan Doesborgh het NK Poetry Slam als het duo 'L&D'. Ze heeft een relatie met de dichter / schrijver Yannick Dangre.

Laatst gewijzigd op 18 oktober 2013 door Gina van den Berg

Foto: Nadine Ancher

Opnames

Bibliografie

De steen vreest mij (Nijgh en Van Ditmar, 2011)
Hoi Feest (Nijgh en Van Ditmar, 2012)

Links