Peter Knipmeijer

1970

Peter Knipmeijer (Amersfoort, 1970) is dichter, muzikant, redacteur en seniorverpleegkundige. Hij debuteerde in 2010 met de dichtbundel 'Tweelingsterren' (2010). In 2013 ontving hij een C.C.S. Cronestipendium van de gemeente Utrecht.

Peter Knipmeijer begon in 2006 met het schrijven van poëzie. In juni 2009 won hij de GVU Poetry Award. Hij debuteerde in 2010 in het Huis van de Poëzie met de bundel 'Tweelingsterren'. Dit was de allereerste bundel die verscheen in de Schone Zakdoekreeks, een reeks voor werk van nieuwe Utrechtse talenten én van Utrechtse dichters die meer aandacht verdienen. De Schone Zakdoekreeks is een initiatief van Uitgeverij De Contrabas en het Utrechts Dichtersgilde.

In 2011 won Knipmeijer de tweede prijs bij de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. In 2012 werd hij vierde in deze wedstrijd. In 2013 ontving hij een C.C.S. Cronestipendium van de gemeente Utrecht, dit is een aanmoedigingsbeurs voor dichters en schrijvers met maximaal twee literaire publicaties op hun naam.

Naast dichter en seniorverpleegkundige op een psychiatrische opname-afdeling is Knipmeijer ook een begnadigd drankstoker, zanger (hij kent alle kampvuurliedjes uit z'n hoofd) en muzikant. Hij springt regelmatig bij bij de Asfaltfeeën, een muzikaal project van bassist / producer Cor van Ingen en de dichters Ingmar Heytze en Ellen Deckwitz.

Laatst gewijzigd op 11 november 2013 door Gina van den Berg

Foto: Nadine Ancher

Opnames

Bibliografie

Tweelingsterren (De Contrabas, 2010)
Listeria (De Contrabas, 2012)
Opgelapt schilderwerk (De Contrabas, 2013)

Links