Anne van Amstel

1974

Anne van Amstel (Hoogeveen, 1974) studeerde Engelse letterkunde en klinische psychologie en werkt parttime als psycholoog. In november 2004 debuteerde ze bij Uitgeverij Voetnoot met de bundel ‘Het oog van de storm’.

Het begon allemaal toen ze op haar zestiende meedeed aan poëziefestival Doe maar dicht maar, met het gedicht ‘Treurdicht van een schoenveter’, wat leidde tot een optreden in de Groningse schouwburg, een televisie-uitzending bij de KRO en een interview bij Radio Drenthe. Daarna bleef het relatief stil rond deze dichteres in spé en studeerde ze Engelse letterkunde en klinische psychologie in Amsterdam. Na haar studies ging Anne aan de slag als psycholoog en stortte ze zich op de dichtkunst.

In 2004 resulteerde dit in haar debuutbundel ‘Oog van de storm’, verschenen bij Uitgeverij Voetnoot. Ze stond op vele festivals, zoals GDMW in Rotterdam, Park & Poëzie in Middelburg, Vurige Tongen in Ruigoord en Dichters in de Prinsentuin in Groningen. In 2007 won ze de VU podiumpoëzie-prijs (gedeelde eerste plaats). Met Rob Kloet, drummer van de Nits, bracht zij het poëzie- en slagwerkprogramma ‘Vlinderslag’ ten gehore.

Op haar multimediale website www.annevanamstel.nl staat een uitgebreide biografie in woord en beeld.
 

Laatst gewijzigd op 9 oktober 2013 door Gina van den Berg

Foto: Paul Fleming (CC)

Opnames

Bibliografie

Het oog van de storm (Uitgeverij Voetnoot, 2004)

Links