Frank Gunning

1969

Frank Gunning (1969) is docent drama, theatermaker. Hij richtte het cabaretduo ‘Koopmans en Gunning’ op, waarmee hij toerde door het hele land en optrad bij -toen nog- het Poëziecircus. Hij heeft zijn eigen bedrijf: Frank Gunning Regie.

Frank Gunning studeerde Docent Drama in Arnhem en maakte deze opleiding af in 1977. Hierna bezocht hij de Schrijversvakschool in Amsterdam. Hij maakte voorstellingen bij Theatergroep Theaterkramp en met deze groep won hij het Amateur-festival. Hij richtte het cabaretduo ‘Koopmans en Gunning’ op, waarmee hij toerde door het hele land.

Hiernaast geeft hij les bij Buitenkunst en het UCK en is hij artistiek leider van de Groep Pampalab, waar hij de regie levert voor diverse locatieprojecten. Ook heeft hij zijn eigen bedrijf, Frank Gunning Regie, dat artistieke producties verzorgt.

Als schrijver wordt hij gevraagd voor kindertheater, korte teksten, verhalen en hoorspelteksten. Hij geeft tevens masterclasses in elementair spel, locatietheater, schrijfvaardigheid en maakproces.

Laatst gewijzigd op 24 oktober 2013 door Gina van den Berg