Anne Büdgen

1979

Anne Büdgen (Gouda, 1979) woont en werkt afwisselend in Den Haag en Amsterdam. Behalve poëzie schrijft ze teksten voor theater, en is ze als docent verbonden aan het Huis van Gedichten in Den Haag. Ze publiceerde in literaire tijdschriften als 'Krakatau' en 'De Brakke Hond' en draagt geregeld voor op festivals. Büdgen debuteerde in 2007 bij De Arbeiderspers met de bundel 'Ze hapte van een tomaat'. In 2012 kwam haar tweede bundel 'Ik schrijf u nog uit'.  

Anne Büdgen volgde diverse workshops en opleidingen tot theatermaker, en studeerde als dramaschrijver af op de Hogeschool van Utrecht. Tijdens die opleiding werkte ze mee aan verschillende producties. Zo schreef ze voor theaterfestival Boulevard in Den Bosch de jeugdtheatervoorstelling 'Geen haar op mijn hoofd'.


Anne droeg haar poëzie voor op verschillende festivals als Onbederf'lijk Vers, Het Tuinfeest en Festival Mooie Woorden. Ze was te horen op de radio bij o.a. Oeverloos op KinkFM. Gedichten van haar hand verschenen in literaire tijdschriften als 'Lava', 'De Brakke Hond', 'Het Liegend Konijn' en het digitaal literair tijdschrift 'Meander'. Twee van haar gedichten werden geselecteerd voor 'De Beste Gedichten van 2007', een jaarlijks uitkomende bloemlezing van De Arbeiderspers, dat jaar samengesteld door Odile Heynders. Twee van haar theaterteksten werden genomineerd voor Beste Verse Tekst op de Toneelschrijfdagen 2007 en 2008 van het Platform Theaterauteurs te Amsterdam. Anne werkt nu en dan graag samen met beeldend kunstenaars en andere makers, vaak op het kruisvlak van theater, beeldende kunst en poëzie.

Anne Büdgen is als docent verbonden aan het Huis van Gedichten in Den Haag. Op speelse wijze laat ze mensen die daar normaal niet mee in aanraking komen, genieten van de kracht van poëzie.

 

Laatst gewijzigd op 17 oktober 2013 door Gina van den Berg