David van den Bosch

1982

David van den Bosch (22 september 1982) heeft drie passies: de dichtkunst, het improvisatietheater en de Keltische cultuur. In die laatste passie volgde hij een studie aan de Universiteit van Utrecht, voor de tweede passie is hij nu ook artistiek leider, trainer en docent en zijn eerste passie, de dichtkunst, bracht hem tot stadsdichter van Amersfoort van 2008 - 2009.

David woont in het centrum van Amersfoort en was in 2008 en 2009 de eerste stadsdichter van deze stad. Dit resulteerde in de eigen beheer-bundel 'Vóór de voorstelling'. Hij schreef jarenlang iedere week een gedicht voor het AD/Amersfoortse Courant en liet zich daarvoor graag inspireren door grote en kleine gebeurtenissen in de Keistad. Jaren geleden vond hij als dichter al een geschikt podium in Theatercafé Borra, toen hij net in Amersfoort kwam wonen.

Naast poëzie hebben verhalen zijn bijzondere belangstelling. Geïnspireerd door de mondelinge overdracht van verhalen in de Keltische cultuur startte hij samen met Daan van Loon het vertellers-duo Dá Fhili, waarmee ze ter plekke verhalen verzinnen op basis van de input die het publiek hen geeft.

Van den Bosch is daarnaast artistiek leider van 'Toneelgroep Kanalje' en acteur bij improvisatie-theatergroep 'Het Garnizoen'. Voor Kanalje schreef en regisseerde hij de voorstellingen 'Het ziekbed van Cú Chulainn' (2009) en 'De veelzijdige dood van meneer Martens' (2010).

Laatst gewijzigd op 14 oktober 2013 door Gina van den Berg

Opnames

Bibliografie

Voor de voorstelling (Eigen beheer, 2009)

Links