Kira Wuck

1978

Kira Wuck (1978) is dochter van een Finse moeder en een Indische vader. Ze studeerde aan de Hogeschool Utrecht en aan de Schrijversvakschool in Amsterdam. Momenteel werkt ze aan haar eerste film. Met haar overrompelende optredens won ze het NK Poetry Slam en de jaarfinale van Festina Lente. 'Finse meisjes' is haar debuut waarvoor ze de C.W. van der Hoogtprijs 2013 won en genomineerd werd voor de C.Buddingh'prijs 2013.

Kira Wuck (1978) is dochter van een Finse moeder en een Indische vader. Ze groeide op in Amsterdam, maar voelt zich thuis bij het absurdisme en de melancholie uit de noordelijke landen.Ook voelt ze zich aangetrokken tot de antiheld. Ze studeerde aan de Hogeschool Utrecht en aan de Schrijversvakschool in Amsterdam waar ze de opleiding scenario deed. Momenteel werkt ze aan haar eerste film.

Met haar overrompelende optredens won ze het NK Poetry Slam en de jaarfinale van Festina Lente. 'Finse meisjes' is haar debuut, dat niet onopgemerkt bleef bij literaire jury's: zo heeft Wuck de C.W. van der Hoogtprijs 2013 gewonnen en is ze genomineerd voor de C.Buddingh'prijs 2013. Schrijver Arnon Grunberg prijst Wuck om haar korte, exacte wrangheid; hij leest haar gedichten voor het slapengaan.

Laatst gewijzigd op 18 oktober 2013 door Dewi de Nijs-Bik