Maarten Inghels

1988

Maarten Inghels (Borgerhout, 1988) is dichter en schrijver. Inghels debuteerde in 2008 met de bundel 'Tumult', als zeventiende deel in de Sandwich-reeks. In 2012 kwam zijn eerste roman uit: 'De handel in emotionele goederen'.

Maarten Inghels (Borgerhout, 1988) is dichter, schrijver en coördinator van de Eenzame Uitvaart te Antwerpen. Inghels schreef poëzie, columns en korte verhalen voor diverse literaire tijdschriften en magazines en treedt regelmatig op met eigen werk. Hij stond ondermeer op de Nacht van de Poëzie. Maar ook zelf heeft hij als organisator de touwtjes in handen. Hij organiseerde het internationale Felix Poetry Festival en hij is coördinator van de Eenzame Uitvaart in Antwerpen.
Eind 2008 verscheen zijn debuutbundel 'Tumult' als zeventiende deeltje in de Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij. De recensies stapelden zich op: “een moment van klaarheid,” volgens 'HUMO', “een belofte,” aldus 'De Morgen' of zoals 'Cutting Edge' het stelde: “Tumult' is zelden een aangenaam geluid, maar Inghels heeft het klaargespeeld.” Ook zijn eerste roman 'De handel in emotionele goederen' werd lovend ontvangen.
Hij werd in 2009 door het weekblad 'Knack' uitgeroepen tot 'toekomst van Antwerpen'.

Laatst gewijzigd op 31 oktober 2013 door Gina van den Berg

Opnames

Bibliografie

'Tumult' - eerste deel Sandwich-reeks onder redactie van Gerrit Komrij (Uitgeverij Van Gennep, 2009)
'Waakzaam' (De Bezige Bij Antwerpen, 2011)
De handel in emotionele goederen (De Bezige Bij, 2012)
Een landloper op batterijen (Voetnoot - Belgicareeks, 2012)
De eenzame uitvaart (De Bezige Bij, 2013)

Links