Luc Huybrechts

1956

Luc Huybrechts (1956) is dichter, schrijver, journalist en schilder. Ook organiseertde hij literaire evenementen als het festival ZuiderZinnen.

Luc Huybrechts is dichter, schrijver, journalist en schilder. Ook organiseerde hij literaire evenementen als het festival 'ZuiderZinnen' dat hij samen met dichter Eddy van Vliet oprichtte, 'the dead poet society', en het legendarische Belgische ‘Boek en Bal’ in het Museum voor Schone kunsten. Bij de Arbeiderspers publiceerde hij de romans 'De Wijnmaker', 'De Blauwe Ruiter', de dichtbundel 'Linkeroever' en de Graal-trilogie, 'Het Vijfde Testament'. Met zijn zoon Felix tourt hij regelmatig langs de theaters.
Voor hij als literator aan de slag ging was hij uitgever en sportjournalist. Daarnaast schreef hij columns en literaire kritieken in diverse Vlaamse en buitenlandse dag- en weekbladen. Hij woont en werkt in Torgny (Rouvroy), op honderd meter van de Franse grens, waar hij samen met zijn vrouw, de schrijfster Ann Huybrechts het kunstencentrum Sens du Sud runt, Hier kun je eten, wijn drinken en slapen, brocante kopen en artistieke cursussen volgen, waaronder natuurlijk literaire.

Laatst gewijzigd op 31 oktober 2013 door Gina van den Berg

Opnames

Bibliografie

De wijnmaker (De Arbeiderspers, 1997)
De Blauwe Ruiter (De Arbeiderspers, 1999)
Duisternis (De Arbeiderspers, 2003)
Linkeroever (De Arbeiderspers, 2004)
Arthur van Avalon (De Arbeiderspers, 2005)

Links