Krijn Peter Hesselink

1976

Krijn Peter Hesselink (Utrecht, 1976) is dichter, voordrachtskunstenaar, singer/ songwriter en vertaler. In 2008 debuteerde Hesselink met de dichtbundel 'Als geen ander'.

Krijn Peter Hesselink (1976) is een ware homo-universalis op het podium. Dichter, voordrachtskunstenaar en vertaler, wat kan hij niet? In 2006 won hij de poetryslam ‘ZinderZlam!’ van het Poëziecircus waardoor hij zich kwalificeerde voor het NK Poetry Slam 2006. De ritmische, muzikale en humoristische performance van zijn gedichten viel in de smaak bij het publiek. Hij werd Nationaal Kampioen Poetry Slam en mocht Nederland vertegenwoordigen op het WK Slampionship in Parijs.

Hesselinks gedichten verschenen in literaire tijdschriften als 'Krakatau', 'Lava', 'Armada' en 'Hollands Maandblad'. In 2008 debuteerde hij met de bundel 'Als geen ander'. "Hesselinks gedichten zijn soms verraderlijk toegankelijk, wagen zich dan weer op het randje van het sentiment, maar dagen de lezer altijd uit om het spel vrolijk mee te spelen, zich de gedichten eigen te maken, als was de lezer de dichter, als was de dichter geen ander,' aldus de flaptekst. ‘Krijn Peter Hesselink is een oorspronkelijke geest,’ concludeerde 'De Groene Amsterdammer'.
In 2009 bracht Hesselink een tweede dichtbundel uit, 'Stil alarm' geheten en de eenmalige voorstelling 'Nieuw leven'. Hiervoor schreef hij twee monologen "over mensen die aanhikken tegen een fundamentele verandering in hun bestaan", aldus Hesselink.

Krijn Peter Hesselink werkt ook als literair vertaler van onder meer Breyten Breytenbach en Snoopy. Daarnaast was hij een van de oprichters van "Wonder", een gezelschap dat plezier maakt met de samenleving, en hielp hij de"Burgerbuddy" lanceren, een programma waarbij burgers een politicus of ambtenaar adopteren.

Hesselink treedt zeer regelmatig op met zijn poëzie en zijn muziek.

 

 

Laatst gewijzigd op 28 oktober 2013 door Gina van den Berg

Foto: (c) Nadine Ancher

Opnames

Bibliografie

Als geen ander (Nieuw Amsterdam, 2008)
Stil alarm (Nieuw Amsterdam, 2009)
De uitputting voorbij (Nieuw Amsterdam, 2011)

Links