Frouke Arns

1964

Frouke Arns (1964) is een Nijmeegse dichteres. Haar werk werd gepubliceerd in diverse Nederlandse en Vlaamse tijdschriften, kranten en verzamelbundels, o.a. in: Het Liegend Konijn (november 2012), Meulenhoff’s Dagkalender van de Poëzie, De Poëziekrant, Parmentier, Digther, Gierik/NVT, De Brakke Hond, Schrijven Magazine, Het Parool, Poëziepunt.gl, Nynade en Op Ruwe Planken. Daarnaast viel ze met haar gedichten meermalen in de prijzen; zo won ze onder andere de Meander Dichtersprijs 2010 en mocht zij in datzelfde jaar zowel de jury- als publieksprijs in ontvangst nemen bij 'Aan het Woord!'.

Frouke Arns werd in 1964 geboren in Duitsland. Ze spreekt, dankzij haar tweetalige opvoeding, vloeiend Nederlands en Duits. Na de middelbare school woonde Arns een tijd in Israël en reisde ze rond door Azië. Eenmaal teruggekeerd in Nederland begon ze aan de opleiding Engelse Taal- en Letterkunde in Nijmegen. Arns werkt als tekstschrijver/journalist en als literair vertaler.

Poëzie van Arns werd gepubliceerd in diverse tijdschriften en kranten, waaronder 'Op Ruwe Planken', 'De Brakke Hond', 'Dighter', 'Poëziepuntgl', 'Nynade', 'Het Brabants Dagblad' en 'Het Parool'. Daarnaast verschenen gedichten van haar hand in diverse verzamelbundels. Zo werden vier van Arns’ gedichten opgenomen in Meanders 'Nog een lente'. Ook bevatten Meulenhoffs 'Dagkalender van de poëzie 2010' en 'Dagkalender van de poëzie 2012' gedichten van haar en verscheen in 'Querido’s Poeziëspektakel nr 4' en 'Querido's poëziespektakel nr 5' een aantal gedichten van haar hand.

Arns is in het verleden meermalen in de prijzen gevallen met haar poëzie. Zo won ze in 2010 de Meander dichtersprijs, de Rinke Tolman Poëzieprijs, en de jury- en publieksprijs van het Nijmeegse Aan het woord!. Gedichten van Arns werden verder opgenomen in de top 100 van de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd in 2011 en in 2012. Met een prozatekst won ze in 2011 de Literaire Prijs van de provincie Gelderland. In oktober 2013 verscheen haar debuutbundel bij uitgeverij Marmer onder de titel: 'Mensen die je misschien kent.'

Arns treedt regelmatig op met haar gedichten. In het verleden stond ze o.a. twee keer op het Poëziefestival Onbederf’lijk Vers en daarnaast trad ze op bij Dichters in de Prinsentuin.

Laatst gewijzigd op 9 oktober 2013 door Gina van den Berg

Opnames

Bibliografie

Mensen die je misschien kent (Marmer, 2013)

Links