Sven Ariaans

1969

Sven Ariaans (Tiel, 1969) is econometrist en podiumdichter. Hij heeft geen bundel uitgebracht omdat hij vindt dat dat geen recht doet aan zijn poëzie.

Sven Ariaans (Tiel, 1969) is een podiumdichter pur sang. Zijn gedichten zijn te omschrijven als semi-autobiografische vertellingen en epische raps, waarbij intonatie, timing en mimiek van groot belang zijn. Zowel in 1998 als 1999 won Ariaans de Nederlandse poëzieslag in Festina Lente. In 2004 won hij het NK Poetry Slam in Nijmegen. Vanaf 2011 was hij stadsdichter van Tiel.

Sven Ariaans is een van de vaste juryleden van de Amsterdamse Poëzieslag in Festina Lente, hierin bijgestaan door zijn muze Linguina. Een bezoek aan zijn weblog 'Pluk de nacht' is zeer aan te raden.

Als podiumdichter draagt hij voor op festivals als de Uitmarkt, Poetry International en Lowlands. In 2003 was hij een van de hoofdfiguren in de documentaire ‘Slammers’, een film waarin vier podiumdichters worden gevolgd.

In zijn geboorteplaats Tiel verwierf hij daarnaast faam als de oprichter van het muziekfestival 'Appelpop'. Van Alkmaar tot Arnhem en van Groningen tot Gent treedt Ariaans veelvuldig op met zijn bluesrockband Turn Left in popzalen als Paradiso, 013, het Paard en Doornroosje.

Ariaans combineert zijn artistieke bezigheden met een baan als econometrist.


Strelende ster

En toen was er licht
van een strelende ster
Die een wonder verrichtte
Een vorstendom stichtte
De koning een rib
uit zijn torso liet lichten
Het wijf op een hap
in een appel betrapte
Vervolgens de snol van
een zonde betichtte
De bitch had het aards
paradijs ontwricht
En weg was het licht
van de strelende ster
Christus was een dichter
God is militair.

(Regel 41 t/m 56 uit "Onder de Brug")


 

Laatst gewijzigd op 24 maart 2014 door Gina van den Berg