Najiba Abdellaoui

1981

Najiba Abdellaoui (1981) is schrijfster en performer van gedichten, spoken word pieces en korte verhalen. Als voornaamste inspiratiebron gebruikt ze de schoonheid van de imperfectie. In 2000 won Abdellaoui de El Hizjra literatuurprijs en de Kunstbende-prijs, waarna zij op velerlei podia optrad. In 2008 won zij het NK Poetry Slam te Utrecht. Van 2010 tot 2013 was zij Stadsdichter van Woerden.

Na het winnen van de El Hizjra literatuurprijs en de Kunstbende-prijs in 2000 kreeg Abdellaoui de kans om op verschillende podia voor te dragen en ontwikkelde ze zich tot een veelzijdige performance poëet. Geïnspireerd door de documentairefilms ‘Slam’ en ‘SlamNation’, duikt ze veelvuldig op in het Nederlandse Poetryslam circuit. In 2008 won ze het NK Poetry Slam, waarmee ze zich kwalificeerde voor het WK Slampionship.

Abdellaoui debuteerde met het kinderboek ‘Nasim en Natalie’, dat ze schreef in samenwerking met auteur Pieter Feller. Het is een verhaal over een multiculturele vriendschap en het werd uitgegeven door uitgeverij Moon. Als lid van Poetry Circle Nowhere speelde ze tevens een rol in het toneelstuk ‘Net Niet’.

Van 2010 tot 2013 was zij Stadsdichter van Woerden.
Najiba heeft International Business gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en is op dit moment werkzaam als management trainee/ communicatiecoördinator.

Laatst gewijzigd op 9 oktober 2013 door Gina van den Berg

Foto: (c) Nadine Ancher

Bibliografie

Nasim en Natalie (Moon, 2008)
Dicht! De beste poëzie, slamdichters en rapteksten (Rainbow Pockets, 2009)

Links