Bernhard Christiansen

1969

Bernhard Christiansen (1969) is schrijver, literair performer, cabaretier en theatermaker. Met zijn gedichten zoekt hij de grenzen tussen poëzie, theater en cabaret op. Hij trad op als dichter, speelde in theaterproducties op uiteenlopende festivals zoals Oerol, Limburgfestival, Lowlands, Gentse Feesten, De Nachten, Wintertuinfestival, Geen Daden Maar Woorden, Dichters in de Prinsentuin en bij Het Poëziecircus. Christiansen is tevens de initiator van poezie-entiteit Blauw en de Vorlesebühne. In 2007 won hij het NK Poetry Slam. In 2011 debuteerde hij bij Uitgeverij Contrabas met de bundel 'Nu daarentegen'.

Afkomstig van een boerderij vlakbij de Duits-Deense grens is hij sinds 1994 bezig om vanuit Utrecht grenzen af te tasten. Absurde humor werd zijn houvast. Hij heeft zich tot doel gesteld om al te vrolijke mensen in de triestheid en al te trieste mensen in de lichtheid van het bestaan in te wijden.

Christiansen heeft vaak opgetreden in het VPRO-radioprogramma 'De Avonden'. Teksten van Christiansen zijn onder andere gepubliceerd in Parmentier, Ballutrada, Op Ruwe Planken en in de verzamelbundel 'Mijn vriend Charms heeft het goed begrepen'.

Daarnaast tourde Christiansen met theaterprogramma's als 'Krantenkoorts' en 'Multatuli, hoort u mij' waarin hij dode auteurs tijdens een seance liet spreken. Christiansen organiseert daarnaast de literaire programma's 'Blauw', 'De Dobbelslam' en 'De Vorlesebühne'.

In 2005 won Christiansen de Vlaamse prijs voor beste poezie-performance en in 2007 werd hij Nederlands Kampioen PoetrySlam.

In 2010 verscheen zijn bundel 'Nu daarentegen' bij uitgeverij De Contrabas.

Laatst gewijzigd op 29 januari 2014 door Bernhard Christiansen

Foto: (c) Nadine Ancher

Bibliografie

Nu daarentegen (De Contrabas, 2011)

Links