Carmien Michels

1990

Carmien Michels (1990) won het NK Poetry Slam 2016. Tijdens het Belgisch Kampioenschap sleepte ze in 2014 de publieksprijs in de wacht. Ze studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en publiceerde twee romans.

Carmien Michels danst tussen pen en podium, tussen urban en klassiek. Ze studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.
Als afstudeerproject schreef ze haar debuutroman We zijn water, die in 2013 bij de Bezige Bij verscheen en de shortlist van de Debuutprijs en De Bronzen Uil 2014 haalde.

Haar tweede roman Vraag het aan de bliksem verscheen in september 2015 bij Uitgeverij Polis. Ook in andere genres gooit ze hoge ogen. In 2011 won ze de Nederlandse NTR Radioprijs. In de finale van het Belgisch Kampioenschap Poetry Slam sleepte ze in 2014 de publieksprijs in de wacht. Met het collectief Eigen Wolk Eerst staat ze op tal van podia. Daarnaast organiseert, presenteert en doceert ze en werkt ze samen met artiesten van alle slag. In 2015 toert ze met de muziektheatervoorstelling BARTóK en voert ze onderzoek naar taalstimulering aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen.

Laatst gewijzigd op 6 mei 2016 door Redactie iPoetry

Foto: Koen Broos

Opnames

Bibliografie

We zijn water (Uitgeverij de Bezige Bij Antwerpen, 2013)
Vraag het aan de bliksem (Uitgeverij Polis, 2015)

Links