Floor Buschenhenke

1978

Floor Buschenhenke (Enschede, 1978) woont met haar gezin op een woonboot in Amsterdam. Na een studie Engels deed ze de master Redacteur/Editor aan de Universiteit van Amsterdam. Na een tijd als redacteur te hebben gewerkt, onder andere bij het tijdschrift 'Lava', geeft ze nu schrijfadvies en schrijfworkshops. Daarnaast schrijft ze zelf proza en poëzie. Haar eerste bundel verscheen in oktober 2009 bij uitgeverij Atlas en is genaamd 'Eiland op sterk water'. Het is een bundeling van veertig gedichten over liefde, nirvana, dood en trekdrop. De gedichten spelen zich af op plekken als een ondergrondse iglo, een besneeuwde vlakte, een pier in de zomer, een kermis, en op diverse pata- meta- en fysische eilanden.

Na een studie Engels en een niet afgemaakt promotieonderzoek in de psycholinguïstiek, heeft ze de master Redacteur/Editor aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Nu schrijft ze poëzie en proza. Daarnaast geeft ze schrijfadvies en schrijfworkshops. Het analyseren van literaire teksten heeft ze, naar eigen zeggen, vooral geleerd toen ze redacteur was bij tijdschrift 'Lava' en bij één Canadese en twee Nederlandse literaire uitgeverijen.

Buschenhenke's gedichten werden opgenomen in bloemlezingen en ze publiceerde in de tijdschriften 'Lava', 'Krakatau' en 'Hollands Maandblad'. Laatstgenoemde beloonde Buschenhenke in 2006 met een ‘Schrijversbeurs voor poëzie’ en in datzelfde jaar won Buschenhenke de VU podium Poëzieprijs.

Eerder zijn enkele van haar gedichten opgenomen in bloemlezingen, en in oktober 2009 verscheen haar eerste bundel genaamd 'Eiland op sterk water' bij uitgeverij Atlas. 'Eiland op sterk water' is een bundel met 40 gedichten over liefde, nirvana, dood en trekdrop. De gedichten spelen zich af op plekken als een ondergrondse iglo, een besneeuwde vlakte, een pier in de zomer, een kermis, en op diverse pata- meta- en fysische eilanden. Inspiratie voor haar gedichten haalt ze uit werk van Arnoud Rigter, Edwin Fagel, Sarah Lindsay en nog vele anderen.
 

Laatst gewijzigd op 17 oktober 2013 door Gina van den Berg

Opnames

Bibliografie

Eiland op sterk water (Atlas, 2009)
Het moeten eenhoorns zijn (Atlas-Contact, 2014)

Links