Over iPoetry

Wat is iPoetry?

iPoetry is een online archief van voorgedragen gedichten. Er hebben tussen 1996 en 2010 honderden dichters bij de voorstellingen van het Poëziecircus opgetreden. De opnames van deze optredens worden op iPoetry, mét toestemming van de betreffende dichters, online voor publiek openbaar gemaakt.

Auteursrecht & Creative Commons

Op de opnames berusten twee verschillende rechten: die van de eigenaar van de opname (in casu Stichting Poëziecircus) en die van de eigenaar van het gedicht (in casu de auteur). De auteur moet te allen tijde om toestemming gevraagd worden wanneer men zijn/haar werk openbaar maakt. iPoetry werkt met Creative Commons-licenties. Creative Commons houdt in dat werk gedeeld wordt onder de voorwaarden van de eigenaar van het werk. Deze behoudt zijn auteursrechten maar geeft anderen de mogelijkheid om het werk te gebruiken, op een manier die de auteur zelf kiest. Het wil het mogelijk maken om creatieve werken vrijer beschikbaar te stellen dan bij traditioneel auteursrecht of copyright mogelijk is.

Digitalisering van de collectie

De totale collectie van het Poëziecircus bestaat uit tekst, (bewegend en fotografisch) beeld en geluid. Bij elke voorstelling van de stichting sinds de oprichting in 1996 is er bio- en bibliografisch materiaal over de optredende dichters verzameld en er zijn foto’s van de optredens gemaakt. Van een groot deel van de optredens zijn audio- en/of videoregistraties gemaakt.

Partners en sponsors

iPoetry.nl is ontwikkeld door het Poëziecircus in samenwerking met stichting Kennisland en Avocado Internet Services.

Wie zijn iPoetry?

iPoetry wordt gemaakt door de medewerkers van het Poëziecircus.
Concept: Michaël Stoker