Over iPoetry

Partners en sponsors

iPoetry.nl is ontwikkeld door het Poëziecircus in samenwerking met stichting Kennisland en Avocado Internet Services.

Stichting Kennisland
Kennisland is een onafhankelijke denktank die Nederland slimmer wil maken. Dit doet de stichting door middel van onderzoek, advies en projecten die de kenniseconomie ondersteunen. Ze richt zich daarbij op vier thema’s: creatieve economie, open innovatie, slimme overheid en slimme scholen. Kennisland ondersteunt het project iPoetry met een financiële bijdrage en inhoudelijke begeleiding binnen de Digitale Pioniers Regeling. De regeling geeft ondersteuning aan innovatieve internetinitiatieven van kleinschalige maatschappelijke organisaties. Sinds december 2002 zijn in elf rondes meer dan 120 projecten ondersteund. Daarnaast bestaat sinds 2006 de Digitale Pioniers Academie.


Het Prins Bernhard Cultuurfonds / Peter Paul Peterich Fonds

Een tweede belangrijke partner is het Prins Bernhard Cultuurfonds die de website in 2010 en 2011 met een bijdrage uit het Peter Paul Peterich fonds heeft ondersteund. In 1954 bepaalde Peter Paul Peterich in zijn testament dat hij een stichting wilde oprichten die de Nederlandse letteren – voornamelijk poëzie – en beeldend kunstenaars moest ondersteunen. Met de bijdrage van het Cultuurfonds zijn de honderden bio- en bibliografieën van auteurs en enkele duizenden opnames gedigitaliseerd.


Het SNS Reaalfonds
Het SNS Reaalfonds heeft de ontwikkeling van iPoetry in 2012 en 2013 ondersteund.

Avocado Internet Services
Avocado bouwt en beheert webapplicaties, op basis van open source software en open standaarden. Het in Utrecht gevestigde bureau is sterk in het vinden van technische ‘back-end’ oplossingen voor complexe informatiestromen. Avocado ontwikkelde voor het Poëziecircus een innovatieve oplossing voor het toekennen van creative commons-licentie aan de gedichten binnen het project iPoetry.